Tattoo τιμές: Ποιες είναι οι τιμές τατουάζ;

Posted: Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 by Giannis Ras in Ετικέτες , , ,

Σκέφτεστε να κάνετε ένα τατουάζ και αναρωτιέστε ποιο είναι το τυπικό κόστος ενός tattoo; Πριν πάρετε την σοβαρή απόφαση, είναι σημαντικό να γνωρίζετε κάποιους κανόνες όσον αφορά την τιμή των τατουάζ πρώτα. Τα παρακάτω θα σας βοηθήσουν να ισορροπήσετε τα οικονομικά σας και να αποφύγετε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.


Οι τιμές των τατουάζ γενικά δεν είναι φτηνές εκτός και αν φυσικά επιλέξετε τον δρόμο του προσωρινού τατουάζ. Η τιμή αυξάνεται σε υψηλά επίπεδα ακρίβειας αν επιθυμείτε να κάνετε μεγαλύτερα τατουάζ, καθώς το κόστος μπορεί να φτάσει μέχρι και χιλιάδες ευρώ. Το τυπικό κόστος ενός τατουάζ μπορεί να ξεκινήσει οπουδήποτε από 40 εώς 100 ευρώ για κάθε ώρα δουλειάς του εκάστοτε tattoo artist. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερο πρέπει ο καλλιτέχνης να δουλέψει στο τατουάζ σας, τόσο περισσότερο θα είναι και το τελικό κόστος. Επίσης αν επιθυμείτε μοναδικά (custom) σχέδια αντί για έτοιμα τότε οι τιμές μπορεί να αυξηθούν στα 50 εώς και 250 ευρώ την ώρα, ακριβώς λόγω του ότι η δουλειά θα είναι μοναδική.
Αντί για την τιμολόγηση ανά ώρα, μερικοί tattoo artists μπορεί να χρεώσουν ανά τατουάζ, αλλά αυτός ο τύπος τιμολόγησης συνήθως χρησιμοποιείται για stock σχέδια και ακόμα και το μικρότερο τατουάζ μπορεί να σας κοστίσει 30 ευρώ καθώς αυτό είναι το χαμηλότερο που ένας tattoo artist χρεώνει συνήθως. Ωστόσο, αν πραγματικά θέλετε να μάθετε το ακριβές κόστος ενός τατουάζ που έχετε εντοπίσει και επιθυμείτε να «χτυπήσετε», τότε ακόμα και ο πιο έμπειρος tattoo artist στο καλύτερο στούντιο δεν μπορεί να σας αναφέρει την ακριβή τιμή πριν διαλέξετε το ακριβές σχέδιο που θέλετε να τοποθετήσετε στο σώμα σας, αλλά και σε ποιο σημείο το θέλετε ακριβώς. Έτσι, ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε το ακριβές κόστος του τατουάζ σας είναι να επιλέξετε ένα σχέδιο και μια τοποθεσία στο σώμα σας, να τα δείξετε στον καλλιτέχνη, και ύστερα να ζητήσετε μια τιμή.

Παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές τατουάζ:

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που επηρεάζουν το συνολικό κόστος ενός σχεδίου τατουάζ. Παρακάτω είναι μια λίστα με τους πιο κοινούς παράγοντες:

  • Χρώμα. Εάν επιθυμείτε ένα χρωματιστό τατουάζ τότε αυτό θα κοστίσει ένα αξιοσέβαστο ποσό περισσότερο απ’ ότι ας πούμε ένα τατουάζ ενός χρώματος. Αυτό δεν σημαίνει ότι πληρώνετε περισσότερα για τις χρωστικές ουσίες αλλά επειδή ένα χρωματιστό τατουάζ απαιτεί περισσότερη δουλειά λόγω των σκιάσεων κτλ, με αποτέλεσμα ο χρόνος που θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί θα είναι μεγαλύτερος.
  • Μέγεθος. Οι τυπικές τιμές ενός τατουάζ συνήθως αποφασίζονται από το μέγεθος. Όσο μεγαλύτερο είναι το tattoo, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η τελική τιμή του. Αυτό είναι αληθές καθώς όσο μεγαλύτερο είναι το σχέδιο, τόσο περισσότερη δουλειά θα χρειαστεί να γίνει από τον καλλιτέχνη. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το πόσο κοστίζει ένα τατουάζ τσεκάροντας το μέγεθος του σχεδίου. Ωστόσο, οι τιμές των τατουάζ δεν επηρεάζονται μόνο από το μέγεθος αυτών καθώς υπάρχουν πολλοί ακόμα παράγοντες που σχετίζονται με αυτές.
  • Σωματική Περιοχή. Η τοποθεσία του σώματος στο οποίο θέλετε να κάνετε τατουάζ παίζει και αυτή αξιοσημείωτο ρόλο στην τελική τιμή που θα σας ζητήσει ο tattoo artist. Όσο πιο ευαίσθητη είναι η περιοχή την οποία διαλέξατε για να «χτυπήσετε» το τατουάζ σας, τόσο πιο πολύ μπορεί να αυξηθεί το κόστος. Οι λιγότερο ευαίσθητες περιοχές περιλαμβάνουν τις γάμπες, τις ωμοπλάτες, το εξωτερικό μέρος των μηρών, τους γλουτούς, τους βραχίονες και τα μπράτσα. Οι ευαίσθητες περιοχές από την άλλη, είναι για παράδειγμα η μέση, το κάτω μέρος του χεριού, ο λαιμός, οι αστράγαλοι, το κεφάλι και η βουβωνική χώρα. Οι πιο ευαίσθητες περιοχές που πιθανόν θα κοστίσουν περισσότερο περιλαμβάνουν τα γεννητικά όργανα, τα πλευρά, το στέρνο, τα πόδια και τα χέρια.



About Me


Web Statistics